Voor degenen onder jullie die het niet weten, de “dinsdag dip” is het gevoel van depressie of angst dat kan ontstaan na het gebruik van de drug XTC. Het is geen prettig gevoel, en het kan echt een domper zetten op je week. Maar waarom gebeurt het? En nog belangrijker, hoe kun je het voorkomen?

Waardoor wordt de dip veroorzaakt?

De dinsdag dip wordt veroorzaakt door een aantal factoren. Ten eerste is XTC een stimulerend middel, wat betekent dat het de natuurlijke processen van je lichaam versnelt. Hieronder vallen ook je stofwisseling en je hersenactiviteit. Als je van de high van XTC afkomt, is je lichaam niet gewend om in dat lagere tempo te functioneren. Daarom kun je op dinsdag vermoeidheid of hersenmist voelen.

Wat zijn de gevolgen?

Een andere factor die bijdraagt aan de dinsdag dip is het feit dat XTC je lichaam uitput van serotonine. Serotonine is een chemische stof in je hersenen die je stemming helpt reguleren. Dus als de niveaus laag zijn, kun je je depressief of angstig voelen.Ten slotte kan het gebruik van XTC je slaappatroon verstoren. Hierdoor kun je je op dinsdagochtend uitgeput en uitgeput voelen.

Wat kun je er tegen doen?

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om de dinsdag dip te voorkomen. Ten eerste, zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt. Het is belangrijk om je lichaam de tijd te geven om te herstellen van de effecten van XTC. Ten tweede: eet gezond en blijf gehydrateerd. Dit zal helpen om voedingsstoffen aan te vullen die tijdens je feestweekend verloren zijn gegaan. Ten derde kun je ook extra vitamines slikken. Er zijn daarnaast ook bedrijven, zoals Befesti, die speciaal ontworpen supplementen aanbieden die de dip tegengaan. Tot slot, beweeg regelmatig. Lichaamsbeweging maakt endorfine vrij, dat stemming verhogende eigenschappen heeft. Dus zelfs als je je op dinsdag neerslachtig voelt, kan een beetje lichaamsbeweging je helpen je weer op te peppen.